Primeur : Watson bier

Lancering van Watson Bier: Een uniek brouwsel ter ondersteuning van de historische Watson reddingboot 3

Oostende, 17 mei 2022 – VZW Restart en Brouwerij Betsy slaan de handen ineen om een bijzonder bier te introduceren ter ondersteuning van de restauratie van de historische Watson reddingboot 3. Het resultaat is een “Watson” – een blond, licht troebel bier met 6,2% alcohol, fruitige aroma’s en een subtiel bittere afdronk.

Watson Bier is vernoemd naar de reddingboten van het type Watson, die jarenlang de veiligheid op zee garandeerden. VZW Restart nam het initiatief om dit unieke bier te creëren en Brouwerij Betsy heeft geholpen bij het brouwproces en de ontwikkeling van een exclusief recept. Het bier wordt ambachtelijk gebrouwen bij Artisanale Brouwerij De Meester uit Lendelede.

De Watson reddingboot 3 is een waardevol stuk Oostends varend erfgoed dat momenteel gerestaureerd wordt in de Watson-loods aan de Stapelhuisstraat 1. Met de inzet van vrijwilligers wordt de reddingboot volledig hersteld naar zijn oorspronkelijke staat.

Dit unieke bier is samengesteld uit enkel natuurlijke ingrediënten, waaronder drie soorten hop, een vleugje sinaasappel en verschillende mouten. Het resultaat is een verfrissend en smaakvol bier met een harmonieus samenspel van fruitige tonen en een licht bittere afdronk.

Door “Watson” te kopen draag je niet alleen bij aan de restauratie van dit maritieme erfgoed, maar geniet je ook van een unieke bierervaring. De opbrengst komt volledig ten goede aan de restauratie van de als varend erfgoed erkende Oostendse Reddingboot 3.

Het Watson Bier is verkrijgbaar op afspraak of elke zaterdagnamiddag vanaf 14.00 uur in de Watson-loods, gelegen aan de Stapelhuisstraat 1, 8400 Oostende. Neem voor meer informatie contact op via e-mail: contact@vzwrestart.com of telefonisch: 0477/70 67 13. Online bestellen is ook mogelijk via www.watsonshop.be. Maar voorlopig kan er enkel opgehaald worden aan de loods.

Bezoekers hebben ook de mogelijkheid om de historische Watson reddingboot 3 te bewonderen en meer te weten te komen over het restauratieproces tijdens speciale evenementen zoals Oostende voor anker, open monumentendag en open dagen georganiseerd door VZW Restart. De werf is ook altijd te bezoeken na afspraak.

Vergelijkbare berichten